Integrare cu 1C - Extensia de configurare

Ghidul utilizatorului / Integratii / Integrare cu 1C - Extensia de configurare
Schimbat: 07.04.2023 18:20

Extensia de configurare (sau add-on la configurația 1C)

fac posibilă simplificarea semnificativă a adaptării unei soluții tipice de aplicație la nevoile unei implementări specifice sau ale unui anumit client.

  • Acest mecanism este disponibil în versiunile 1C:Întreprindere Platform începând cu versiunea 8.3.6.1977.

Scop

Adesea, clientul dorește să adauge ceva sau să schimbe ceva într-o configurație tipică „pentru el însuși”. Strategia oferită de extensii este că nu trebuie să modificați configurația implicită. Toate modificările sunt făcute în extensie, care, de fapt, este și o configurație.

După aceea, în modul 1C:Enterprise, extensia este pur și simplu conectată la configurația standard. Platforma în mod automat, în modul 1C:Enterprise, combină extensia cu configurația standard. Ca urmare, clientul lucrează cu o soluție standard modificată, conform dorințelor sale.

1С:8 - Extensii de configurare, fig 1

Când un furnizor lansează o nouă versiune a configurației comune, aceasta este actualizată automat, deoarece modul de suport pentru configurația tip nu s-a schimbat. Ea a rămas la sprijinul deplin al furnizorului. Și când lansați o soluție de aplicație actualizată, platforma va combina din nou automat configurația standard modificată cu extensia. Iar clientul va continua să lucreze cu o soluție standard modificată, conform dorințelor sale.

1С:8 - Extensii de configurare, fig 2

Cazuri de utilizare

Extensiile sunt indispensabile atunci când soluția aplicată funcționează în modul de partajare a datelor. De exemplu, în modelul de servicii. Unul dintre abonați dorește să aibă câteva rapoarte suplimentare. În timp ce alți abonați doresc să lucreze cu o configurație standard neschimbată.

Apoi, pentru acest abonat puteți dezvolta o extensie în care să-și îndeplinească toate dorințele. Abonatul va conecta această extensie la sine și va lucra cu configurația modificată. În timp ce pentru alți abonați nu vor avea loc modificări. Deoarece toate extensiile sunt conectate și lansate în contextul valorilor curente ale separatorului. În același timp, este posibil să se aplice extensia tuturor zonelor din baza de informații divizată.

O altă situație este finalizarea unei configurații tipice pentru un anumit client la implementarea acestuia. Sau îmbunătățiri ale configurației standard, care sunt realizate singuri de specialiștii IT ai clientului. Dacă toate aceste îmbunătățiri sunt aduse în extensie, atunci configurația tipică va rămâne pe deplin acceptată, ceea ce va simplifica foarte mult întreținerea ulterioară a acesteia.

Informații despre extensie

Extensiile au proprietăți pentru stocarea informațiilor despre extensia în sine și despre furnizorul acesteia: „Informații scurte”, „Informații detaliate”, „Drepturi de autor”, „Adresa informațiilor furnizorului”, „Adresa informațiilor de configurare”. Valorile acestor proprietăți sunt afișate în dialogul „Despre program”.


Extensia de configurare în 1C - Informații pentru dezvoltatori