MDRUGB

Extensia de configurare 1C

Ghidul dezvoltatorului / Integratii / Extensia de configurare 1C

Extensie de configurare în 1C - Informații generale


Aranjament

Extensia este foarte asemănătoare cu configurația obișnuită. De asemenea, este reprezentat ca un arbore de obiecte. Pentru a lucra cu extensia, se folosesc aceleași metode de lucru ca și în configurația obișnuită.

1С:8 - Extensii de configurare, fig 3

O caracteristică importantă a extinderii este prezența obiectelor împrumutate. Puteți împrumuta orice obiect dintr-o configurație tipică folosind comanda meniului contextual:

1С:8 - Extensii de configurare, fig 4

Obiectele împrumutate sunt necesare extensiei pentru a fi siguri că configurația tipică conține toate acele obiecte și proprietățile lor care sunt necesare pentru ca extensia să funcționeze corect. La fiecare conexiune, extensia verifică dacă obiectele împrumutate nu s-au schimbat în configurația principală.

Conectarea unei extensii

Extensia este creată în configurator. După ce este depanat și testat, poate fi salvat într-un fișier:

1С:8 - Extensii de configurare, fig 5

Acest fișier poate fi transferat către client. Clientul îl va încărca în mod independent în baza sa de informații în modul 1C:Întreprindere folosind funcția standard de gestionare a extensiilor de configurare.

1С:8 - Extensii de configurare, fig 6

Verificarea aplicabilitatii

Puteți verifica posibilitatea de a aplica extensia unei anumite configurații înainte ca aceasta să fie lansată efectiv împreună cu configurația:

din limbajul încorporat;

  • utilizarea comenzilor interactive din configurator;
  • la la lansarea rulare lot a configuratorului;
  • din limbajul încorporat;
  • în procesare standard Gestionați extensiile de configurare înainte de a adăuga sau înainte de a încărca o extensie, automat sau folosind comenzi interactive.

Cum se aplică extensiile

O caracteristică importantă a unei extensii este scopul acesteia. Este selectat dintre mai multe valori fixe furnizate în platformă. Scopul trebuie să corespundă funcționalității care este implementată în extensie, deoarece ordinea în care extensiile sunt aplicate în infobază este determinată tocmai de scopul acestora. În primul rând se aplică extensii cu scopul de Corectare, apoi Adaptare, după acea Adăugare. Această abordare evită conflictele între funcționalitatea extensiilor cu scopuri diferite.

Dezactivarea extensiilor

Extensiile dezactivate nu sunt aplicate configurației, rămânând în același timp în baza de informații. Acest lucru vă permite să vedeți cum funcționează configurația fără extensie. Această caracteristică este solicitată în special pentru extensii care modifică obiectele de configurare a aplicației, deoarece eliminarea unor astfel de extensii implică pierderea datelor extinse.

Schimbat: 08.04.2023 02:21